Home Over de musici
Over de musici
Alessandra Serena

serena jansenNa het cum laude behalen van haar beide zangdiploma’s aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag, vervolgde Alessandra Serena haar zangstudie bij Heent Prins.

Serena zingt als soliste in oratoria en concerten. Zij werkte met de dirigenten William Christie, Christophe Coin, Kenneth Montgomery en Jan Willem de Vriend in producties van ondermeer “l’Incoronazione di Poppea”, “Le Nozze di Figaro”, “David et Jonathas”, “Dido and Aeneas” en “Die Fledermaus”.

Via stichting YO-opera trad Serena op in de festivals “Tweetakt” te Antwerpen, “Oorproeven” te Den Bosch, “YO” te Utrecht en “Oerol” op Terschelling. Zij zong in de eigentijdse (familie)opera’s “Slik, een ingewandenopera” van Bob Zimmerman, “La Famiglia” van Ferdinand Boland. Met stichting Intorno soleerde Serena in “De Gelukkige Familie” en “A is een aapje”, zong de rol van ‘Prinses’ in “Het zingende botje” en vanaf april 2011 die van ‘zangeres’ in “De Rode Klompjes” van Marco Kalkman.

Naast haar activiteiten als zangeres is Serena ook koordirigent en zangdocent. Voor een overzicht en filmfragmenten zie: www.serenajansen.nl.

 
Nelleke Boosman

nelleke ter bergNelleke Boosman studeerde gitaar bij Lex Eisenhardt aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam voor de diploma’s Docerend Musicus en Uitvoerend Musicus en privé bij de inspirerende soliste Laura Young. Sinds 1991 vormt Nelleke met mandoliniste Martine Sikkenk het duo Amuse-oreille (www.amuse-oreille.nl), waarmee later met blokfluitiste Brechtje Roos tevens het trio Zimbello ontstond. Hedendaagse muziek speelt zij als vaste gitarist van het ensemble Insomnio (www.insomnio.nl). Verder trad zij op met vele gelegenheids-ensembles van diverse bezettingen, waarbij zij samenwerkte met o.m. Maarten Koningsberger, David Janssen en Boudewijn Zwart. Sinds enkele jaren bespeelt Nelleke ook de prachtige theorbe, waarvoor zij les neemt bij David van Ooijen. Sinds augustus 2011 behoort ook een oktaafgitaar tot haar instrumentarium. 

Als bijvak studeerde Nelleke orkestdirectie bij Sam ten Velden. Als dirigent is zij verbonden aan het Gemengd Koor Mozart Cantat in Hoorn en het Amsterdams Mandoline Orkest AMTG. 

“Musiceren is het mateloos fascinerende spelen met tijd en gevoel. Om dat samen met het publiek te beleven maakt me zo gelukkig!”

 

 


Copyright © 2024 Serenatella. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is gratis open source software vrijgegeven onder de GNU/GPL Licentie.