Home Over de musici Nelleke Boosman
Nelleke Boosman

nelleke ter bergNelleke Boosman studeerde gitaar bij Lex Eisenhardt aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam voor de diploma’s Docerend Musicus en Uitvoerend Musicus en privé bij de inspirerende soliste Laura Young. Sinds 1991 vormt Nelleke met mandoliniste Martine Sikkenk het duo Amuse-oreille (www.amuse-oreille.nl), waarmee later met blokfluitiste Brechtje Roos tevens het trio Zimbello ontstond. Hedendaagse muziek speelt zij als vaste gitarist van het ensemble Insomnio (www.insomnio.nl). Verder trad zij op met vele gelegenheids-ensembles van diverse bezettingen, waarbij zij samenwerkte met o.m. Maarten Koningsberger, David Janssen en Boudewijn Zwart. Sinds enkele jaren bespeelt Nelleke ook de prachtige theorbe, waarvoor zij les neemt bij David van Ooijen. Sinds augustus 2011 behoort ook een oktaafgitaar tot haar instrumentarium. 

Als bijvak studeerde Nelleke orkestdirectie bij Sam ten Velden. Als dirigent is zij verbonden aan het Gemengd Koor Mozart Cantat in Hoorn en het Amsterdams Mandoline Orkest AMTG. 

“Musiceren is het mateloos fascinerende spelen met tijd en gevoel. Om dat samen met het publiek te beleven maakt me zo gelukkig!”

 

 
Copyright © 2024 Serenatella. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is gratis open source software vrijgegeven onder de GNU/GPL Licentie.