Home

 Serenatella Italiaanse volksmuziek

 

Serenatella (Alessandra Serena & Nelleke ter Berg) is een klassiek ensemble dat zich specialiseert in het verzamelen, arrangeren en uitvoeren van Italiaanse volksmelodieën.

Naast de meer bekende Napolitaanse en Siciliaanse liederen vertolkt Serenatella ook de onterecht vergeten liederen uit Rome, die in hun dramatiek, humor en rijke stembuigingen niet onderdoen voor hun zuiderburen. De geraffineerde arrangementen, het sprankelende stemgeluid en de subtiele theatrale presentatie van Serenatella zorgen voor een avond waar ook de niet Italië liefhebber nog lang van nageniet.

NB. Vanaf 2016 biedt Serenatella een vernieuwd programma aan! Niet alleen heeft het duo weer schatgegraven in het oneindige patrimonium van het Italiaanse volkslied; nieuw is ook dat Serenatella nu enkele kunstliederen en kamer aria’s toevoegt. Componisten als Rossini, Donizetti en Paolo Tosti lieten zich inspireren door de prachtige eigen volksmelodieën. Voeg daarbij liederen en gitaarsonates van Giuliani en eigen bewerkingen van het lichtere repertoire uit eerste helft van de 20e eeuw, en er ontstaat een programma waar iedere elegante, feestelijke en intieme locatie van zal watertanden!

 

 

 

 
Copyright © 2019 Serenatella. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is gratis open source software vrijgegeven onder de GNU/GPL Licentie.